Hlavní navigace

Opera 56: možnost vypnutí sponzorovaného obsahu a příjemná kultivace starších funkcí

26. 9. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Další měsíc a půl je za námi, takže přivítejte Operu 56. Definitivně byla odebrána původní stránka s informacemi o prohlížeči, která byla nahrazena hezčí, přehlednější a k doteku přívětivější variantou. Na tu ale nechodí každý, takže více oceníte možnost vypnout občasné přidání sponzorovaných webů do Rychlého přístupu nebo do záložek.

Je férové podotknout, že autorský tým žádá, abyste tuto občasnou reklamu zvážili, protože pomáhá udržet vývoj prohlížeče při životě. Což je poněkud ironické, když si uvědomíte, že Opera sama nabízí nástroj na blokování reklam na webech a propaguje se v této souvislosti jako rychlý a úsporný prohlížeč.

Opera 55: podpora doplňků pro Chrome a dostupná správa nastavení webu

Starší stránka s informacemi o prohlížeči byla vyřazena Starší stránka s informacemi o prohlížeči byla vyřazena

Dále vývojový tým jemně kultivuje stávající funkce:

  • Došlo k malé reorganizaci nastavení, které bylo minule přepracováno, aby rozřazení obsahu do každé části dávalo větší smysl.
  • V plovoucím okně s videem konečně najdete posuvník pro ovládání hlasitosti.
  • Někteří si vyžádali, aby bylo možné vypnout vrácení do horní části stránky po klepnutí na list. Příslušná předvolba byla dodána do sekce Uživatelské rozhraní.
  • V adresním řádku najdete nový indikátor úrovně přiblížení či oddálení.

Drobných zlepšení se tedy sešlo dost, jen žádná z novinek však sama o sobě není převratná. Což nevadí a nelze to pokaždé očekávat. Spolu s jednodušším hlášením chyb se jedná o příjemný mix. Novou Operu si můžete stáhnout z oficiálního webu www.opera.com.

Se sponzorovaným obsahem je potíž. Pomáhá financovat vývoj, ale zahlcování Rychlého přístupu nebo lišty se záložkami nepatří k příjemným zážitkům Se sponzorovaným obsahem je potíž. Pomáhá financovat vývoj, ale zahlcování Rychlého přístupu nebo lišty se záložkami nepatří k příjemným zážitkům

Byl pro vás článek přínosný?