Hlavní navigace

Opera 68 se nezalekne desítek otevřených listů a „integruje Instagram“

23. 4. 2020

Sdílet

Dva měsíce od vydání Opery 67 přichází nástupce (stahujte odsud). Jeho hlavní vychytávkou je Instagram integrovaný v boční liště. Sociální síť se otevře ve své webové verzi ve zvláštní panelu, aby byla stále po ruce. Stejným způsobem v minulosti Opera nabídla i Messenger, WhatsApp, Telegram nebo VKontakte. U prvních dvou sítí mimochodem Opera v uplynulých dvou měsících zaznamenala 50% nárůst ve využití. Lidé v karanténě holt více chatují.

Instagram v Opeře nemá všechny funkce mobilní verze, tvůrci sítě ale postupně webovou variantu vylepšují. Poslední novinkou je možnost zasílat soukromé zprávy. Publikovat klasické příspěvky či komentovat jiné ale stále nejde.

Opera 68 ale přidává i funkce pro ty, kteří chtějí i pracovat, nejen se bavit. Užitečný je vyhledávač otevřených stránek/listů. Pokud jich máte tolik, že v liště vidíte jen favicony, stačí stisknout zkratku Ctrl+Mezerník a začít psát název stránky. Pomocí kontextové nabídky je navíc nově možné zavřít duplicitní listy. Když jich máte otevřených padesát, jistě se některé budou opakovat.

Poslední novinka je ryze kosmetická. V adresním řádku jsou ukazatele zabezpečení (zámek či varovná značka) zašedlé, nikoliv barevné jako dřív. Barev se zbavují i ostatní prohlížeče.

Zdroj: Opera

Byl pro vás článek přínosný?