Hlavní navigace

Opera 69 integruje Twitter do postranního panelu

24. 6. 2020

Sdílet

Svůj postranní panel Opera čím dál více využívá k integraci známých služeb. Naposledy to byl Instagram, dlouho předtím komunikátory Messenger nebo WhatsApp. Princip fungování je prostý – prohlížeč otevírá webové verze služeb v plovoucím okně, které se zase hned zavře, pokud jej nepřipnete. Službu tak máte na očích při brouzdání.

Přesně takhle teď můžete používat také Twitter, s novinkou na trh přichází Opera 69. I ona přitom umožňuje otevřené stránky připnout, takže se nachází na začátku lišty s listy. Firma tvrdí, že dle její vlastní studie si 62 % dotázaných lidí v USA přeje, aby sociální média na tradičních počítačích byla přístupnější. Dnes už v některých prohlížečích můžete webové aplikace instalovat a používat v samostatných oknech. Možností existuje dost, stačí si vybrat.

Poslední vydání Opery dále přidává informace o počasí do prostoru nového listu. Jedná se o malý doplněk, který na sebe nestrhává pozornost. Prostředí vizualizující otevřené stránky při přepínání pomocí zkratky Ctrl+Tab se natáhlo do šířky, takže ukáže víc stránek najednou. Nově také můžete odkazy otevírat rovnou v pracovní skupině dle vlastního výběru pomocí kontextové nabídky. Skupiny Opera nabízí od letošního února.

Zdroj: blog Opera Desktop

Byl pro vás článek přínosný?