Hlavní navigace

Vznikne další Opera. Nový prohlížeč bude zaměřený na herní komunitu

27. 5. 2019

Sdílet

Klíčová otázka ovšem zní, co by mohla nabídnout tak nezvyklého, aby si našla svou cílovou skupinu. Co potřebují lidé hrající počítačové hry?

Opera není jeden prohlížeč. Tedy, na počítačích to dosud platilo, když nepočítám rozdělení na edice odrážející různá fáze vývoje (a jednorázový koncept Neon). Na mobilech je situace o poznání méně přehledná. Aktuálně vývojový tým produkuje Operu a Operu Mini, nejmladším přírůstkem pak je Opera Touch. Koncem dubna oslavila první narozeniny.

Ze hry je už alespoň Opera Coast, jejíž první verze vznikla už v roce 2013 a definovalo ji ovládání založené na gestech. V létě 2017 byla stažena z trhu. Jak hodlá výrobce dále rozšířit své portfolio? Tentokrát plánuje vydat nový prohlížeč pro tradiční počítače. Bohužel o něm nevíme mnoho. Aspoň zatím se nazývá Opera GX a zaměřuje se na hráče a hráčky.

Aktuálně se můžete přihlásit k odběru novinek e-mailem na webu www.opera.com/gx, takže se dozvíte, až bude novinka k vyzkoušení. Jaké funkce ale může nabídnout speciálně pro herní komunitu? Napadají mě maximálně integrace se službami jako Discord. Interaktivní oficiální web naznačuje, že by prohlížeč mohl být barevný a v tomto ohledu uživatelsky nastavitelný.

Mimochodem, GX nese téměř stejné logo jako již zmíněný Neon, je jen červené. Pokud ho ovšem posuvníkem nepřebarvíte spolu se zbytkem prostředí prohlížeče na interaktivním webu, který se hýří barvami skoro jako klávesnice od jistého výrobce. Co by mohla Opera GX nabídnout? Bude to synchronizace s podsvícením těchto klávesnic? Má nový produkt šanci přesvědčit někoho, aby na něj přesedlal?

Zdroj: blog Opera Desktop

Byl pro vás článek přínosný?