Hlavní navigace

Z Opery Max je teď Samsung Max. Nový šetřič vám už možná nepojede

23. 2. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nejspíš jste zaznamenali, že Opera Max loni skončila. Dobrou zprávou je, že služba bude žít dál. Špatná pak to, že fungovat bude jen na zařízeních jedné značky. Ode dneška se jmenuje Samsung Max a dostupná je jen pro smartphony a tablety korejského výrobce.

Aplikace je ke stažení v Play Storu pod původní adresou Opery. Změnila však ikonku z červené na modrou, nové je též uživatelské prostředí. Funkce zůstávají. Samsung Max sleduje spotřebu dat jednotlivých aplikací a dokáže jim přístup k internetu přiškrtit.

Na webech běžících přes HTTP (nikoliv HTTPS) pak dokáže šetřit přenášená data, neboť dojde ke komprimaci obrázků, videí a zdrojových kódů stránek na straně serveru Samsungu. Stejně už v minulosti fungovala Opera Turbo. Max vás zároveň chrání na otevřených Wi-Fi sítích, neboť s vlastním proxy serverem komunikuje šifrovanou cestou.

Samsung MaxSamsung Max bude v Argentině, Brazílii, Indii, Indonésii, JAR, Mexiku, Nigérii, Thajsku a Vietnamu předinstalován na telefonech řady Galaxy A a Galaxy J. Na jiná zařízení a v jiných zemích bude aplikace dostupná ve zmíněném Play Storu nebo přes Galaxy Apps. Kdo nemá Samsung, ten může využít podobnou službu Google Datally.

Samsung Max

Byl pro vás článek přínosný?