Hlavní navigace

Opera nahradí Xpress Browser v Nokiích, které nepohání dlaždice

21. 8. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Napadlo vás, že by Microsoft mohl někdy uzavřít dohodu s Operou? Stalo se. Norům se dlouhodobě nedaří na osobních počítačích, zatímco jejich prohlížeč pro mobilní telefony zaznamenal úspěch. I finanční. Opera se před pár měsíci stala hlavním prohlížečem na nyní již mrtvé sérii Nokií X s Androidem.

Nově nahradí též dosavadní Xpress Browser v nejlevnějších mobilech s prostředím Series 30+, Series 40 a s Ashou. Telefony se Series 40 a Ashou to mají tak jako tak spočítané, do budoucna se s nimi nepočítá. A vývoj vlastního prohlížeče pro tyto základní telefony pro firmu jako Microsoft nedává smysl. Propustil spoustu zaměstnanců a zdá se, že vývojový tým Xpress Browser patří k obětem.

 

Nedávno redmondský gigant uvedl Nokii 130 za 600 Kč. Nové telefony by již měly být dodávány na trh s Operou. Stávající uživatelé Xpress Browser budou vybídnuti k upgradu na Operu Mini, kterou po celém světě používá kolem 250 milionů lidí. Aspoň je to součástí dohody mezi dvěma podniky. Bude uživatelům po přechodu něco chybět, nebo spíše naopak?

Zdroj: Opera Software

Byl pro vás článek přínosný?