Hlavní navigace

Všechny hry na jednom místě. Tenhle hybrid obsahuje PC, PS4, Xbox One i Switch

24. 7. 2019

Sdílet

Americký výrobce Origin se specializuje na výkonné herní desktopy a notebooky. V roce 2009 dokonce představil netradiční zařízení Big O, které kromě PC obsahovalo i Xbox 360. Na desetileté výročí se Big O vrací v moderní podobě. Ponese nejlepší současný PC hardware, ale uvnitř skříně budou i všechny aktuální herní konzole, jmenovitě upravené verze PS 4 Pro a Xbox One X, k tomu se pak ještě na čelní straně nachází dokovací stanice pro vložení Nintenda Switch.

Skříň Genesis, kterou Origin využívá i pro čistě herní PC, má rozměry 605 × 25 × 630 mm. Vnitřek je chlazen centrálním vodníkem, jehož bloky jsou usazeny na hlavních komponentách PC i konzolí. O napájení se pak stará jeden 1000W zdroj EVGA SuperNova G3. Interiér je stylově osvětlen. Na jedné straně skříně se nachází PC zbarvené dočervena, na druhé pak svítí modrý PlayStation a zelený Xbox.

Počítač stojí na desce MSI MEG Z390 Godlike s pětigigahertzovým osmijádrem Core i9-9900K. K dispozici je 64 GB paměti Corsair Dominator Platinum. Coby systémový oddíl pro Windows 10 slouží dvojice 2TB SSD Samsung 970 EVO (NVMe) v RAIDu. Coby datové úložiště uvnitř najdeme 14TB Seagate Barracudu. Grafikou je extrémní Titan RTX od Nvidie. Origin přidal i zachytávací kartu Elgate Game Capture 4K60 Pro určenou pro herní streamery.

U konzolí si Origin moc vymýšlet nemohl. Použil standardní desky z PS4 Pro a XOX, ale k oběma připojil nové 2TB SATA SSD a naopak od obou odpojil Blu-ray mechaniky. Big O se pak zcela spoléhá na digitálně distribuované hry. Výrobce zřejmě mohl dovnitř integrovat i Nintendo Switch, ale tím by se hráči připravili o výhodu vzít si konzoli někam s sebou. Zůstalo tak jen u dokovací stanice. Každá konzole má vzadu vlastní vstup USB, výstup HDMI a síťový připojení k Ethernetu jsou však sdílené. Najednou lze hrát na PC i jedné z konzolí.

Jaký je háček? Big O si oficiálně nekoupíte. Origin pouze ukázal, že podobný hybrid vyrobit lze. Pravděpodobně vyprodukoval malou sérií strojů, které rozdá různým herním influencerům kvůli reklamě, a s mašinou bude objíždět výstavy, ale do obchodů se Big O nedostane (možná by to ani nedovolili právníci Sony a Microsoft). Kdyby se ale Big O koupit dal, pravděpodobně by stál přes 200 000 Kč.

Zdroj: Origin via Engadget

Byl pro vás článek přínosný?