Hlavní navigace

Originální boj s piráty zabral. Pirátění Today Calendar Pro kleslo o třetinu

16. 2. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Někdy s pirátstvím aspoň trochu pomůže, když se o problematice jednoduše otevřeně zmíníte. Potvrdit to může Jack Underwood, vývojář populární aplikace Today Calendar Pro pro Android. Zelená platforma se neblaze proslavila vysokou mírou pirátství a někteří vývojáři na rovinu řekli, že se jim nevyplatí pro tuto platformu vyvíjet.

Prodeje Today Calendar Pro se po mediální masáži výrazně zvedly
Prodeje Today Calendar Pro se po mediální masáži výrazně zvedly | Foto: TorrentFreak

Nutno podotknout, že Today Calendar Pro nepatří k nejlevnějším. Byť je to dobrý kalendář, dáte za něj zhruba 90 Kč. Na začátku února si autor postěžoval, že 85 % instalací je pirátských. Pouze 15 % lidí si aplikaci pořídilo za své peníze. Přitom autor poskytuje bezplatnou verzi kalendáře, ovšem s reklamou.

Vývojář se vydal do boje s pirátstvím originálním nápadem. V nelegitimních instalacích se začaly nahodile objevovat události, kde autor informuje, že se jedná o „odměnu“ za pirátění. K problematice se jinak staví střízlivě a za tyto krádeže by určitě nikoho na šibenici neposílal. Po zveřejnění zpráv o nevšedním souboji s piráty Today Calendar Pro zaznamenal příliv platících uživatelů.

 

Počet pirátských instalací poklesl zhruba o třetinu. Snaha a šum v médiích se Underwoodovi odrazily také v hodnocení. Hodnocení totiž ze 4,5 stouplo na 4,8 hvězdy. Nyní zůstává na hodnotě 4,7 hvězdy. Články naproti tomu neměly vliv na bezplatnou verzi.

Platící uživatelé se začali zajímat o události žádající o nákup aplikace. Proto autor přidal do kalendáře možnost takovou událost přidat. Stačí, když do názvu vyplníte walk the plan, swashbuckling nebo pirate. Některé příběhy mají dobrý konec.

 Today Calendar Pro s piráty začal bojovat přidanými událostmi do kalendáře
Today Calendar Pro s piráty začal bojovat přidanými událostmi do kalendáře | Foto: TorrentFreak

Zdroj: TorrentFreak

Byl pro vás článek přínosný?