Hlavní navigace

V ostravské MHD je už Wi-Fi pro všechny, i bez aplikace

Sdílet


Třetí největší české město v březnu rozjelo bezplatnou Wi-Fi v celé MHD. Cestující v tramvajích, trolejbusech a autobusech se mohou připojit a surfovat bez omezení času nebo množství dat (na rozdíl od Brna). Až doteď k tomu potřebovali aplikaci MojeDPO, přes kterou se mobil s Androidem nebo iOS v síti autorizoval.

Dopravní podnik Ostrava ale tento týden oznámil, že cestující budou moci surfovat i bez aplikace. Otevřená síť ale logicky nebude nijak zabezpečená (takže se vyplatí používat VPN) a bude též pomalejší. DPO rychlost přiškrtí na 384 kb/s. Kdo chce surfovat rychleji, musí použít aplikaci. Ta je zdarma a nabízí i další výhody jako vyhledávání spojů, informace o dopravě, průvodce městem nebo možnost nákupu jízdenek.

TIP: Karty i mobily. Ostrava a Moravskoslezský kraj chystají jízdenkovou revoluci

S čím však město stále bojuje, je stabilita sítě. Z vlastních zkušeností vím, že i dva měsíce po spuštění služby se v některých vozech zkrátka nepřipojím. Stížnosti se hromadí také na facebookové stránce dopravního podniku. Ten radí všechno hlásit, aby technici mohli chyby opravovat.

Byl pro vás článek přínosný?