Hlavní navigace

Otec Androidu chystá „bezrámečkový“ smartphone. Ukázal z něj kousek

28. 3. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Není měsíc, kdy by se neobjevil nějaký nový výrobce smartphonů. Ať jde o dalšího levného „Číňana“ nebo nový startup bojující na Kickstarteru, značek už je tolik, že se v nich nikdo nevyzná. A uspět ve velké konkurenci byť jen prostorem v médiích je složité. Když ale nový smartphone chystá člověk, který stál u zrodu Androidu, je mu věnována ta největší pozornost.

Řeč je o Andym Rubinovi. Šikovný inženýr prošel Carl Zeissem, Applem, Microsoftem, ale nejdéle pracoval u Googlu. Ten v roce 2005 koupil jeho Android a Rubin vedl jeho vývoj i pod novou společností. Před čtyřmi lety ale od Androidu utekl… ke skutečným robotům. V Googlu vedl novou robotickou divizi sestavenou z několika nakoupených firem v čele s Bostonem Dynamics.

V nové roli ale vydržel jen rok. Od té doby se živí jako investor. Letos se však provalilo, že spolu s bývalými zaměstnanci Applu chystá novou firmu, která bude vyrábět smartphony. Bloomberg v lednu zmínil model s 5,5″ úhlopříčkou a miniaturními rámečky ve stylu Xiaomi Mi Mixu.

Andy Rubin teď na svém Twitteru právě takový telefon ukázal. Jen kousek vyčuhující z dlaně. I z něj je ale vidět drobný rámeček a v rohu zakulacený displej jako u novátorského Xiaomi. „Jsem opravdu nadšený, jak se to rýsuje. Nemůžu se dočkat, až to bude mít v rukou více lidí,“ říká Rubin.

Byl pro vás článek přínosný?