Hlavní navigace

Kompaktní zobrazení a oznámení v prohlížeči už nabízí i Outlook.com

7. 5. 2019

Sdílet

K čerstvým novinkám v poštovní službě Outlook.com patří oznámení v prohlížeči nebo nastavení hustoty zobrazení.

E-mailové klienty patří k aplikacím, kde aktivní upozorňování může být velmi žádoucí. Nové technologie už webovým aplikacím umožňují, aby vysílaly oznámení, která lze přijímat, i když je daná stránka zrovna zavřená. (V závislosti na volbě a nastavení prohlížeče pak může být z uživatelského pohledu ukončený také prohlížeč.)

V pondělí jsem při návštěvě e-mailové služby Outlook.com zaznamenal novinku, kterou Microsoft nikde nereflektoval. Aspoň jsem si toho nevšiml. Tento e-mail čerstvě podporuje oznámení v prohlížeči, sám vám jejich aktivaci nabídne. Kdykoli ji zapnete rovnou z hlavní nabídky s nastavením, nemusíte ani zabrousit do detailního nastavení služby.

K tématu: Mozilla reflektuje spam v prohlížečích. Všechny weby nám chtějí něco oznamovat

Dále jsem si všiml, že Outlook.com konečně nabízí kompaktní zobrazení. Ti z vás, kterým připadalo, že plýtval místem, jistě potěší, že si teď mohou zvolit ze tří úrovní hustoty zobrazení složek a zpráv. Tato funkce se před rokem objevila v Poště pro Windows 10, hustotu lze nastavit také např. v Gmailu. Proč možností volby nedisponoval od počátku také Outlook.com, není zřejmé. Ve službě UserVoice je od října uvedené, že se na funkci pracuje. Slib se ale zjevně stal realitou.

Byl pro vás článek přínosný?