Hlavní navigace

P30 Pro: Huawei zítra představí mobil s 10× zoomem

25. 3. 2019

Sdílet


Huawei již zítra ukáže svou novou vlajkovou loď Huawei P30 Pro. Ta si vezme to nejlepší z Matu 20 Pro, přidá několik novinek a opět vyzve teprve měsíc starý Samsung Galaxy S10+. Tím nejzajímavějším má být desetinásobný zoom.

Bohužel opět o něco naroste velikost, P30 Pro bude mít zřejmě 6,47" OLED s rozlišením Full HD+. Slabší P30 pak 6,1" LCD. Zda se čtečka otisků dostane pod displej u obou modelů není ještě jasné.

Huawei P30 Pro by měl mít trojici kamer, zvěsti o čtyřech tedy byly nepřesné. Proti loňskému P20 Pro ale hlavní kamera získá na světelnosti, jedna čočka má být 3D (ToF) pro skenování obličeje a další konečně pořádný zoom. Leaky hovoří o hodnotě 10×, ale je možné, že fyzické přiblížení bude nižší a k něčemu si Huawei pomůže elektronicky. Ona i světelnost zoomu bude pravděpodobně mnohem nižší než u hlavní kamery. Ale i tak půjde o výbornou funkci. Takové hodnoty se pravděpodobně dá dosáhnout jen periskopovým zalomením a podle uniklých snímků tomu odpovídá i tvar kamery.

Jak se fotí a natáčí s takovým zoomem se můžete podívat na video, kde se trochu tajemně hovoří o telefonu, který „bude brzy představen“. S největší pravděpodobností jde o P30 Pro.

Hardware bude zahrnovat Kirin 980 a 8 GB RAM, k tomu 128 nebo 256GB úložiště. Cena by se měla držet pod aktuální cenou Samsungu Galaxy S10+, varianta s větším úložištěm jej pak zřejmě dorovná (27 000 Kč).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.