Hlavní navigace

Palmknihy.cz budou nabízet i placené e-knihy!

Sdílet

Zdroj: Redakce

Konečně nastává zvrat na českém trhu s e-knihami. Nejznámější portál zabývající se elektronickými tituly ohlásil partnerství s důležitými nakladatelstvími. Deset let nabízeli pouze bezplatné e-knihy, dohoda s partnery přinese exkluzivní tituly, které jinak zdarma nebylo možné vydávat. Palmknihy.cz se dohodly s nakladately Academia, Fragmet, Galén a Albatros Media (Albatros, Plus, CooBoo, Edice České televize).

Mobipocket ReaderMobipocket Reader a Krakatit od Karla Čapka

Komerční část portálu by měly být spuštěna letos na podzim, momentálně probíhají náročné přípravy. Palmknihy nabízejí na svých stránkách čtečky pro všechny nejrozšířenější platformy chytrých telefonů a desktopových systémů. V současnosti nabízí skoro tři a půl tisíce e-knih ve formátech PalmDoc, Mobi, Mobi Unicode, PDF a ePub.


Kvalitní obsah je nejdůležitější, a proto jsme šťastni, že můžeme ohlásit partnerství s těmi nejlepšími vydavateli,“ říká Jiří Vlček, spoluzakladatel společnosti Palmknihy.

Rozhodli jsme se spolupracovat právě se serverem Palmknihy, protože mají desetileté zkušenosti z oboru a jasnou představu, jak elektronické knihy prodávat,“ říká Iva Bastlová, marketingová ředitelka nakladatelství Fragment.

Těší nás, že můžeme představit část své produkce v souladu s nejnovějším trendem, i když komerční efekt nebude zatím samozřejmě možné srovnávat se zkušenostmi v USA, navíc bych rád připomněl, že nejde o konec knihy jako takové, ale jen o další možnost volby, čtenáři mají právo vybrat si pro ně nejpříjemnější médium,“ připomíná Lubomír Houdek, ředitel nakladatelství Galén.

V minulosti jsme dostali desítky nabídek na spolupráci v oblasti e-books, ale teprve tým Palmknihy.cz nás přesvědčil kvalitou své technologie včetně zabezpečení dat a reálnou představou o potenciálu trhu ve spojení s kvalitním týmem projektu o tom, že jim v budoucnu můžeme svěřit náš elektronický archiv, který obsahuje i stovky titulů považovaných za nejenom české národní literární bohatství. Uvidíme, zdali je v budoucnu bude někdo následovat, ale prozatím jsou Palmknihy.cz podle nás v této velmi složité problematice zdaleka nejdál,“ konstatoval Michal Krejčí, generální ředitel Albatros Media.

Zdroj: Palmknihy

Byl pro vás článek přínosný?