Hlavní navigace

Panasonic HDC-SDT750 – 3D kamera už i pro amatéry

29. 7. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Japonský výrobce představil kameru určenou pro běžné spotřebitele, kteří chtějí také okusit kouzlo stereoskopického záznamu. Panasonic HDC-SDT750 funguje i jako klasická Full HD kamera, se speciálním objektivem se ale promění ve 3D. Obraz tak nedosáhne plného rozlišení, ale v režimu side-by-side jen polovičních 960 × 1080 pixelů. Ostatně stejný formát bude používat i 3DTV vysílání.

zdroj: Panasonic

Panasonic osadil kameru tříčipovým 3MOC systémem, který je schopen snímat v 1080p při 50/60 snímcích za vteřinu. Objektiv Leica Dicomar (F1,5–2,8) a obrazový procesor Crystal Engine Pro by měli společně vykouzlit použivatelný obraz s nízkou hladinou šumu i při slabším osvětlení. Hybrid O.I.S. je kombinovaný stabilizátor obrazu (optický i elektronický), který by měl zatřást (:-)) s chvěním rukou. Panasonic také fotí v rozlišení 14 Mpx, přibližít scénu můžete až 12× optickým zoomem.

Na prstenci je možné manuálně ostřit, zoomovat i nastavovat expozici. Pět mikrofonů ukládá zvuk v šesti kanálech (5.1) a měly by si poradit i s omezením hluku větru. Třípalcový displej je dotykový. Panasonic ukládá video na paměťové karty SDXC a starší kompatibilní, a to buď ve formátu AVCHD (MPEG-4 AVC) nebo MPEG-2. V balení je i střihací software pro Windows – HD Writer AE 2.6T, který dokáže editovat i 3D video a exportovat záznam na DVD nebo Blu-ray.

Kamera se na český trh dostane na podzim, cena v zahraničí bude okolo 1400 USD. U nás čekejte asi 30 000 Kč, či spíše více než méně. Kompletní parametry naleznete zde.

V souvislosti s 3G kamerou uvedl Pananosic také 3D objektiv pro své digitální zrcadlovky řady Lumix G (DMC-GH1, DMC-GF2, DMC-G2, DMC-G10).

Zdroj: Panasonic (1, 2)

Byl pro vás článek přínosný?