Hlavní navigace

Panasonic Lumix Phone – smartphony křížené s foťákem

30. 11. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Japonská společnost Panasonic je v našich končinách známá hlavně televizemi, fotoaparáty a další spotřební elektronikou. Rozhodně ne chytrými mobilními telefony. To se má ale v nejbližší době změnit. Vedení firmy chce totiž dostat mobily z rodného Japonska do Evropy, potažmo Ameriky i dalších asijských států.

Panasonic Lumix Phone

První modely by se měly začít prodávat již na jaře a pro Panasonic má být evropský trh testem, zda se jim následně vyplatí expandovat se smartphony do dalších zemí. Konkurence je opravdu veliká, ale naděje pro společnost z Osaky tu jistě je. Již samotná řada smartphonů se jménem Panasonic Lumix Phone naznačuje, že u těchto mobilních zařízení má velkou roli fotoaparát, který má u nejvyšších modelů rozlišení 13,2 megapixelů a také kvalitnější snímací čip než srovnatelné telefony (model 101P). Dalším lákadlem je také částečná vodotěsnost, TV tuner a dnes již velmi netradiční infračervený port. Operačním systémem bude Android ve verzi 2.3. Ostatním hardwarem se nové modely nebudou příliš lišit od telefonů jiných výrobců ve stejných kategoriích.

Panasonic Lumix Phone

I když specifikace vypadají krásně, fotografický zázrak nečekáme. Velký objektiv na zadní straně je pouze "na efekt", novinka optickým zoomem disponovat nebude. Ačkoli nás tedy nečeká žádná telefonní revoluce, větší konkurence nikdy není na škodu.

Zdroje: TechRadar.com, The Verge

Byl pro vás článek přínosný?