Hlavní navigace

Patenty Nortelu rozprodány za 4,5 miliardy. Google vyšel naprázdno

Sdílet

Zdroj: Redakce

Krachující kanadská telekomunikační společnost držela na 6000 důležitých patentů. Měl o ně zájem Intel, ale také Google, který by díky nim měl jednodušší život s nasazování nových technologií a používáním těch starých v Androidu. Google zprvu nabízel až 900 milionů dolarů, nakonec však v aukci nezískal nic. Veškeré patenty si rozebralo šest firem, celková hodnota byla nakonec 4,5 miliardy amerických dolarů!

Mezi kupce patří Apple, Microsoft, RIM, Sony, EMC a Ericsson. Microsoft už od firmy dříve koupil přes 600 000 volných IPv4 adres za 8,5 milionu. Prodané patenty pokrývají oblast bezdrátových sítí, 4G, datových sítí, optických technologií, hlasové přenosu, internetu, polovodičových technologií apod. Bohužel zatím není jasné, jak přesně si firmy tyto technologie rozdělily.

Ale agentura Reuters přišla se zajímavou zprávou o příhozech Googlu. Ten v aukci nabídl 1 902 160 540 dolarů, pak 2 614 972 128 dolarů a poslední 3 141 592 dolarů. První číslo je Brunova konstanta, druhé Meissel-Mertensova konstanta a třetí začátek Ludolfova čísla (pí). Někdo měl smysl pro humor, ale neštěstí ve hře.

Zdroj: BBC, Nortel

Byl pro vás článek přínosný?