Hlavní navigace

Patriot uvádí SSD přímo pro Macy

14. 11. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ačkoliv je americká společnost Patriot v našich luzích a hájích spíše méně známou (oblíbenou) značkou, v minulosti se ukázala být jako dobrou volbou pro všechny, kteří hledají kvalitu a dobrou cenu. Dnes představený produkt Patriot Mac Series XT je jasně zacílen na minoritu „jablíčkářů“ a jejich stroje.

SSD budou na trhu ve třech verzích: v 60GB, 120GB a 240GB. O opravdu solidní výkon se postará řadič SandForce SF-2281, rychlosti čtení/zápisu jsou po řadě rovny hodnotám 520/500 MB/s. Je jasné, že takto vysokých čísel není možné dosáhnout se standardním SATA 3 Gb/s, výrobce se rozhodl rovnou zabudovat podporu SATA 6 Gb/s. Počet IOPS je úctyhodných 80 000, jedná se tedy o jedny z nejvýkonnějších 2,5” SSD zařízení.

V dnešní době samozřejmě nemůže chybět podpora TRIM, Patriot dále zakomponoval velké množství šetřících a jinak optimalizujících technologií (DuraClass, DuraWrite, …). Cena ani dostupnost oznámena nebyla, vzhledem k „hvězdným“ parametrům a orientaci na produkty Apple však jistě nebude nijak zvlášť lidová.

Zdroj: itechnews.net

Byl pro vás článek přínosný?