Hlavní navigace

PayPal u nás spustil One Touch. Při placení se obejdete bez jména i hesla, ale…

29. 2. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Když nakupujete na internetu a chcete okamžitě zaplatit kartou, musíte buď opsat čísla z karty, nebo se přihlásit k některé ze služeb, kde již karetní údaje máte. Takovou je například český PayU nebo zahraniční PayPal. A právě ten před deseti měsíci spustil funkci One Touch, díky níž už se ani při každé platbě nebudete muset přihlašovat. One Touch je nově dostupný i v Česku.

Funguje to tak, že se v prohlížeči na počítači či aplikacích na mobilu nebo tabletu přihlásíte pouze jednou, povolíte One Touch a pak při dalších platbách už pouze kliknete pro schválení nákupu, aniž byste museli znovu uvádět jméno a heslo. Při aktivaci (zatržení „Zůstat přihlášen“) se do zařízení uloží cookie s půlroční platností, takže po tuto dobu budete platit bez zdržování. Prodejce musí One Touch aktivovat, není to automaticky ve všech formulářích.

Každá podobě ulehčující funkce s sebou nese i možná ALE. Nemusíte-li zadávat heslo při platbě, měli byste mít chráněn přístup k samotnému telefonu nebo počítači. Pokud by se k němu dostal někdo nepovolaný, mohl by za vás utrácet. Nejlepší ale bude, pokud One Touch vůbec používat nebudete. Podle PayPalu už sice má 18 milionů uživatelů ve 100+ zemích světa, ale ti všichni se vystavují zbytečnému riziku. Pokud jde o peníze, bezpečnost je důležitější než jednoduché placení. Tečka.

Zdroj: TZ PayPal

Byl pro vás článek přínosný?