Hlavní navigace

Phenom, RV670 a RD790 v akci

6. 10. 2007

Sdílet

Zdroj: Redakce

Už teď mohlo v Seattlu několik málo vyvolených spatřit nejžhavější novinky AMD chystané na poslední kvartál tohoto roku. Trojici procesor Phenom (Agena), čipset RD790 a grafiku s jádrem RV670 nazývá AMD přezdívkou „Spider“. V demonstračním počítači usazeném v prostorné skříni ThermalTake byly karty RV670 rovnou dvě (v zapojení CrossFire), doprovodily je paměti DDR2-1066 od Super Talent.

HyperTransport 3.0 bude pracovat až na frekvenci 2,6 GHz

Podle všeho bude nová svatá trojice AMD hračkou pro všechny overclockery. AMD totiž nasadila systém digitálního rozdělování příkonu (Digital PWM či DVRM) a pokud toho výrobce finální komponenty využije, dostanete do rukou plnou kontrolou nad napájením každého subsystému platformy.

PCI Express 2.0 umožňuje kartu napájet až 150 W jen přes slot

O použitých kartách s jádrem RV670 se bohužel nic detailního nedozvíte (snad potvrzení existence dvouslotové verze s chladičem připomínajícím řešení Arctic Cooling Silencer či Radeon X1950 XTX), stejně tak nebyly ukázány žádné výsledky benchmarků.

150 W může dodávat PCI Express 2.0 deska přes slot, RV670 určitě více než jedno přídavné napájení potřebovat nebude a možná se obejde i bez něj

Celý článek s více fotografiemi najdete na The Inquirer

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku