Hlavní navigace

Philips 220P2ES: profesionál za hubičku

8. 10. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

I když Philips rozhodně nepatří mezi producenty monitorů, po kterých by každý doslova šílel, své místo na trhu si vždycky dokáže najít. Dnes představená novinka z řady Brilliance s kódovým názvem 220P2ES chce zaujmout zájemce především důrazem na ekologický provoz.

Začněme netradičně od podlahy, resp. zhotovením. Na výrobu byly údajně použity z 30 % recyklované materiály, jež by měly snížit tzv. „ekologickou stopu“ na minimum. Panel lze stiskem tlačítka zcela vypnout (nebude odebírat ani jeden mW), což je také jistě chvályhodné. Díky certifikátu EPEAT Gold by měla být spotřeba sražena pouze na nezbytně nutnou hodnotu (přesně pod 23 W).

Úhlopříčka panelu je rovna 22", použité rozlišení je pak 1680 × 1050 px. Odezva je 5ms, což by teoreticky mohlo znamenat ne-TN matrici, vzhledem k ceně o tom však silně pochybuji. Dynamický kontrastní poměr jest 500 000:1, třešničkou na dortu pa integrace 4 USB 2.0 portů a koncová částka bez daně je rovna 3871 Kč. Na produkt je lehce nadstandardní záruka tří let.

Ačkoliv Philips sám mluví o své novince jako o profesionálním monitoru, jeho nadšení nesdílím. Je sice pravdou, že ergonomie je na solidní úrovni (podpora pivotu samozřejmostí), přesto parametrově neohromí. Takřka jistě jsou jeho odbytištěm úřednické pracovny, kde je na úspornost a ergonomii kladen velký důraz.

Zdroj: TZ Philips

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku