Hlavní navigace

Philips představí herní, profesionální, all-in-one a 4K monitory [IFA]

4. 9. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Letošní veletrh IFA 2014 je již za dveřmi, a tak výrobci odhalují další informace o svých představovaných produktech.  Mezi takové každý rok patří i Philips. O jeho chystaných monitorech jsme vás již informovali dříve, nyní však známe další detaily.

Můžete se těšit na 27palcový herní monitor 272G5DYEB, který bude bohužel pouze s rozlišením 1920 × 1080 pixelů. Výrobce, jak už je u herních monitorů zvykem, použil matrici TN a nabídne odezvu pouhou jednu milisekundu (GTG). Maximální obnovovací frekvence je 144 Hz, pokud však vlastníte grafickou kartu z řady Nvidia GeForce GTX, můžete využít technologii G-Sync, která synchronizuje obnovovací frekvenci monitoru s grafickou kartou.

Philips 272G5DYEB

Pokud sháníte monitor pro profesionální práci s grafikou, určitě se zastavte i u 27palcového modelu 272P4A s rozlišením 2560 × 1440 pixelů, který nabídne pokrytí gamutu AdobeRGB. S tímto širokým barevným rozsahem míří zřejmě především do oblasti úpravy fotografií ze zrcadlovek vyšší třídy.

Philips 272P4A s technologií Adobe RGB

Hodně zajímavý je i model 275C5 s úhlopříčkou 27 palců. Ten nabídne připojení Bluetooth a podporu technologie Miracast, která umožňuje bezdrátové připojení mobilního telefonu a zobrazení obrazu zařízení na velké obrazovce monitoru. K tomuto je však zapotřebí operační systém Android od verze 4.2. Philips 275C5 má navíc sedmiwattové reproduktory, což je na monitor už hodně nadstandardní výkon a určitě leckmu postačí na nějaké to přehrávání filmů.

 

Mezi poslední novinky, které Philips nabídne, patří i monitor Smart All-in-one, což je samostatné multimediální zařízení s operačním systémem Android. Tento model se nazývá Ultra Wide Screen a nabídne rozlišení 3440 × 1440 pixelů (poměr 21:9). Dále se můžete těšit na představení dvou 4K monitorů s úhlopříčkou 32 a 40 palců a panelu SoftBlue, který snižuje únavu očí a měl by zabránit vyzařování zdraví škodlivých vlnových délek modrého světla.

chystaný 40palcový 4K monitor

Pokud se na tento veletrh, který se koná od 5. do 10. září v Berlíně, hodláte vypravit a zmíněné produkty si prohlédnout osobně, hledejte stánek Philipsu v hale 22.

Zdroj: TZ MMD (dodavatel monitorů Philips)

Byl pro vás článek přínosný?