Hlavní navigace

Philips začíná upgradovat své televizory na Android 7.0, na rozdíl od Sony ale ne všechny

20. 10. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Smart TV na televizorech Philips (a Sony) tvoří Android. Philips se teď pustil do upgradu na verzi 7.0 Nougat na některé modely. Update se provede automaticky v následujících týdnech a měsících.

Aktualizace přinese podporu Chromecastu ve 4K, HDR formátu Hybrid Log Gamma a podporu zvuku v Dolby Digital Plus pro aplikaci Amazon Video. Mělo být také možné použít více Google účtů na jedné televizi.

img_5649 Philips a Android TV 6.0

Přechod na novější systém bude postupný. První mají přijít na řadu televizory z roku 2016 (řady končící na 01, např 6501) a až poté ty letošní (řady končící na 02, např 7202). Televize Philips z roku 2015 (například 5501) ale už na Androidu 6.0 zůstanou, u nich se přechod neplánuje. Oproti tomu Sony plánuje update na nový Android pro všechny své televize. Připomeňme si, že oba výrobci začali s Androidem právě v roce 2015.

U smartphonů se už ale začíná rozšiřovat nejnovější Android 8.0 a i ten se v blízkém horizontu začne objevovat na televizích (zřejmě jako Android TV O). Ten má být proti Androidu TV 6 a 7 poměrně dost přepracovaný, alespoň co se týče uživatelského rozhraní.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.