Hlavní navigace

Phone Arena: HTC M4 vypadá jako zmenšená verze HTC One

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kolegové z magazínu Phone Arena už o chystané tchajwanské novince mluví téměř s jistotou. Mají k dispozici parametry i údajný snímek telefonu. Jestli HTC M7 nakonec dostal název One, HTC M4 by se klidně mohl jmenovat One Mini. Podle dostupných informací jde o zmenšenou verzi vlajkové lodě.

HTC M4 na první fotografii?
HTC M4 na první fotografii? (foto: Phone Arena)

Displej má mít úhlopříčku jen 4,3 palce a rozlišení 720 × 1280 px. V těle bude dvoujádrový procesor (Snapdragon 400?), 16GB úložiště a nadstandardní 2 GB operační paměti. Fotoaparát se bude opět pyšnit nálepkou Ultrapixel. Počítejte tedy s nižším rozlišením (One má jen 4 Mpx), ale většími pixely, které zachytí více světla a dynamického rozsahu.

Na slot pro microSD karty zapomeňte, stejně tak na vyměnitelný akumulátor (dodávaný má kapacitu 1700 mAh). K dispozici bude verze s LTE a jako operační systém poslouží Android 4.2 spolu s rozhraním Sense 5. Em-čtyřka by se měla prodávat nejspíš v červnu.

 

Samozřejmě nejde o potvrzené specifikace, ale vypadají dost reálně. Resp. HTC je určitě schopno podobný telefon vytvořit. Vzhled se oproti HTC One v detailech liší. Otvory pro reproduktory na přední straně jsou zakulacené, zadní foťák vypadá menší a diodový blesk se nachází nad ním, nikoliv vedle. Také rámeček kolem displeje je trochu širší.

Podobný přístroj bychom určitě uvítali. Hardwarově dobře vybavené přístroje totiž výrobci obvykle uvádějí s úhlopříčkou 4,7 palce a více. Těch menších je nebezpečně málo.

Byl pro vás článek přínosný?