Hlavní navigace

PhysX na Radeonech (Hybrid PhysX) se 197.xx

30. 3. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Web PhysXinfo je skutečně vynikající studnou informací o jediné nadstavbě pro herní simulaci fyziky, jíž lze provozovat s akcelerací skrze GPU a tedy obyčejně i s největší složitostí a efektností simulovaných jevů. Nyní přinesl zprávu o opravě pro modifikaci umožňující obejít zablokování použití GeForce jako druhé karty pro PhysX, když by se jako primární karta sloužila ATI Radeon (dále Hybrid PhysX).

Nejnovější ovladače PhysX 9.10.0222 and GeForce 197.xx jsou povětšinou nekompatibilní s řekněme pololegálním Hybrid PhysX 1.02 GenL Mod. Uživatel Containforum, který vytvořil Hybrid PhysX installation guide a udělal Catalyst 10.2 extended display fix, připravil opravu (stahujte zde) (25 MB) i na tyto nové ovladače.

Jestli se vám tedy doma někde válí GeForce 9600 GT, 8800 GT či podobné karty a přitom už dávno hrajete na Radeonu HD 5000, můžete pro hry jako Batman: Arkham Asylum či Metro 2033 vyzkoušet zmíněný trik. Nejdříve ale nainstalujte GenL mod, pak aplikujte opravu. Že by nám kvůli pro majitelé starších karet jistě nesympatické politice Nvidie ohledně GPU PhysX vznikala hardwarová undergroundová scéna?

Zdroj: PhysXinfo

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku