Hlavní navigace

PirateLeaks.cz: bonz server od České pirátské strany

22. 12. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Česká pirátská strana se v poslední době činí. Nejdřív spustila mezi prvními na světě mirror zablokovaných WikiLeaks, poté oznámila, že vytvoří regionální verzi portálu pro odhalování krutých pravd a tajných dokumentů. Včera odpoledne tak učinila, stránky PirateLeaks jsou už přístupné veřejnosti, i když včera byl web věčně nedostupný.

ČPS se chytře veze na vlně popularity WikiLeaks, pokud odchytí tu správnou aféru, může jí to časem přinést větší vliv, když už to ve volbách projela na celé čáře. V tuto chvíli jí chybí opravdový sólokapr, kromě vlivu agentur OSA, Dilia a dalších na připravenou novelu autorského zákona (dokumenty už prosákly dříve) a několika souborů týkajících se Ústeckého kraje nic více nenabízí.

„Udavačům“ slibují bezpečí. Stránky běží na šifrovaném protokolu HTTPS, e-maily jsou podepsané digitálním klíčem, PirateLeaks dokonce radí, jak se připojit přes anonymizéry. Materiály však lze poslat i na P.O. Box pirátské strany.

PirateLeaks

PirateLeaks chtějí nabídnout otevřenou spolupráci s médii, budou zvěřejňovat detaily svého financování a provoz by měl být transparentnější než u WikiLeaks.

Zdroj: ČPS

Byl pro vás článek přínosný?