Hlavní navigace

Piráti přišli o další web. Po šesti letech končí BTjunkie.org

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jeden z největších vyhledávačů torrentových souborů, služba BTjunkie.org, ukončil svou činnost. Autoři se po více než šesti letech rozloučili vzhledem k aktuálním tažením proti pirátským doupatům.

BTjunkie přitom nebyl nikdy předmětem soudních sporů, ale zavření Megauploadu, vynucování cenzury u vyhledávačů (Bing, Google) od vlastníků autorských práv byly jedním z důvodům konce serveru. Provozovatelé tak ale činí dobrovolně, nikoliv z donucení okolí. Aktuální události proces pouze urychlily. Přesto v budoucnost bittorentových sítí ještě věří.

BTjunkie.org

To je konec, přátelé. Nebylo to vůbec lehké, ale dobrovolně jsme se rozhodli web ukončit. Roky jsme bojovali za vaše práva, ale přišel čas jít dál. Byl to zážitek na celý život, přejeme vám všechno nejlepší!“ rozloučili se autoři BTjunkie.

Web byl zaregistrován 10. června 2005, po šesti a půl letech se krám zavírá. Podle Alexa.com se jednalo o 389. nejnavštěvovanější stránku světa. Společně s ThePirateBay.se, isoHunt.com nebo Torrentz.eu se jednalo o hlavní vyhledávač torrentů.

Zdroj: TorrentFreak

Byl pro vás článek přínosný?