Hlavní navigace

Pirátský Kinotip.cz stále běží. Peníze na provoz se zřejmě našly

26. 3. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Tajnůstkaření

Na účtech měly zůstat peníze na provoz jen do 15. března 2012. Aby mohl web fungovat i v budoucnu, žádal své uživatele, aby přispěli.

Dnes je 26. března a web stále běží. Na webu chybí jakýkoliv elektronický kontakt na zodpovědnou osobu. Portál vede Čestmír Zeman z Klášterce nad Ohří. Náš dotaz vedený pomocí formuláře (zde) už skoro týden ignoruje, není proto jasné, jestli na provoz našel vlastní penězotok, nebo se našlo dost sponzorů z řad fanoušků. Na webu chybí jakákoliv informace nebo počítadlo nashromážděných financí, což je dost nestandardní postup.

Kinotip

Dle našeho pozorování už se na Kinotipu neobjevují nové snímky a náhodnými testy jsme zjistili, že i většina vložených přehrávačů pouze hlásí, že soubor už byl smazán. To se ovšem netýká těch ze Servertipu.cz.

Příběh Servertipu.cz

Nové české úložiště je také vedeno Čestmírem Zemanem. Spojení je deklarováno už v dřívějším manifestu, takže se nejedná o žádnou utajenou záležitost. Viz

Budoucnost - Nový obchodní model

Jak by se Vám líbilo sledovat neomezeně a bez limitu Váš oblíbený film či seríál? Denně nové filmy a seriály, svobodný a neomezený výběr. To jsou naše vize a věřte, že jim to chceme ještě pořádně natřít! Ve spolupráci s projektem ServerTip.cz jsme schopni Vám toto zajistit. Pokud se již teď podíváte na některé z videí uložené na ServerTipu (například zde) zjistíte, že sledovat videa lze opravdu bez limitu akorát pomalu, jelikož ServerTip.cz nemá momentálně dostatečnou linku připojení. Proto část vybraných peněz půjde na provoz KinoTipu a část peněz na připojení pro ServerTip.cz. Tím Vám zajistíme neomezené a rychlé sledování obsahu. Obsah Vám budeme dovávat opět my, KinoTip tým.

Oprava filmů a seriálů

Pokud nás v tom nenecháte a opravdu se vybere dostatečný finanční obnos, zaručíme Vám denně desítky nových filmů a seriálů!!! ServerTip.cz neručí za obsah, který na něj nahráli uživatelé. Proto se nemusíte bát, že by měl ServerTip.cz do budoucna díky nám potíže a že by obsah mohl zmizet.

ServerTip.cz je opravdu pozoruhodná služba. Už hlavní stránka dává tušit, že se jedná o nepříliš dobře přeložený zahraniční systém. Kontaktní osoba chybí, ale co je hlavní, na webu vůbec nefungují podmínky používání nebo FAQ. Odkazy vedou pouze na stránku s dialogem pro upload souborů.

 

Ač nejsem právník, neuvedení podmínek u takové služby už je dle mého názoru za hranou zákona. Při uploadu uživatel souhlasí s podmínkami, které neexistují nebo si je nemůže přečíst.

Založen na truc

Vzhledem k výše citovanému manifestu to navíc vypadá, že byl Servertip založen právě proto, že se ze zahraničních hostingů ztrácí obsah, a tím chudne i Kinotip. Ale když si Čestmír Zeman založí vlastní úložiště s vlastními pravidly, bude mít vše pod kontrolou.

Samotné prohlášení si v mnohém protiřečí:

  1. Obsah Vám budeme dovávat opět my, KinoTip tým.
  2. Zaručíme Vám denně desítky nových filmů a seriálů.
  3. ServerTip.cz neručí za obsah, který na něj nahráli uživatelé.
  4. Proto se nemusíte bát, že by měl ServerTip.cz do budoucna díky nám potíže a že by obsah mohl zmizet.

To je čirý alibismus. Obsah bude, my jej dodáme, ale neručíme za něj.

Možná si jen špatně vykládám tvrzení provozovatelů, ale pokud obsah opravdu nahrává tým Kinotipu, mohou se dostat do velkých problémů. Obsah by tím pádem určitě mohl zmizet a Kinotip by mohl nést i trestní zodpovědnost.

Spojení obou webů připomíná velkou kauzu Megauploadu i úložiště s vlastním přehrávačem Megavideo. Všichni víme, jaký z toho byl poprask. A stále je. V Česku zatím podobný případ chybí, pokud nepočítáme zatím nedořešenou loňskou kauzu mladíka z Liberce, který údajně způsobil škodu ve výši 138 milionů korun. Případně nedávný humbuk kolem Kájínka či zahraničních seriálů, kde byly škody vyčísleny na 15 a 16 milionů korun.


Dle analýzy Alexa.com je Kinotip.cz 107. nejnavštěvovanějším webem v Česku a 181. na Slovensku. Servertip.cz je dle stejné metodiky je až 1399., resp. 1624. Hrubý odhad Google Trends ukazuje, že počet unikátních návštěvníků Kinotipu od podzimu vytrvale klesá, i tak je jich denně stále okolo 150 000, v případě Servertipu jsou čísla desetkrát nižší.

Byl pro vás článek přínosný?