Hlavní navigace

Plex spouští vlastní půjčovnu filmů. Jsou zdarma a s reklamou, ale…

5. 12. 2019

Sdílet

Populární přehrávač a streamovací služba Plex spustila novou sekci pojmenovanou Watch Free. Nabízí k bezplatnému zhlédnutí několik tisíc filmů od partnerských studií jako Warner Bros., Lionsgate, MGM nebo Legendary Pictures. Videotéka je dostupná v celém světě a je naprosto legální. Dokonce je zdarma, uživatelé budou akorát tu a tam muset přežít reklamu.

Watch Free láká na velkého bijáky jako prvního Terminátora, Apokalypsu, Zuřícího býka, Správnou posádku, Evil Dead, Thelmu a Louise, Rain Mana nebo animák Ghost in the Shell, vše v rozlišení 1080p a se stereo zvukem v AAC.

Tou špatnou zprávou ovšem je, že katalogy se v jednotlivých regionech různí a žádný ze jmenovaných filmů není dostupný v Česku. Zase se jednou ukázalo, že internet na rozdíl od streamovacích práv nezná hranic. Český katalog je také boměrně pohatý, ale nenašel jsem v něm snad žádný trochu slavnější snímek.

https://vimeo.com/376836707

A ty, co tam jsou, samozřejmě postrádají české titulky i dabing. Chybí i anglické titulky, což bude také často vadit, protože převažující asijská tvorba je v původním znění. Japonsky, čínsky nebo korejsky většina zdejších neumí.

TIP: Nikdo nenabídne tolik obsahu, říká Netflix k chystané konkurenci

Po technické stránce ale není moc co vytknout, Plex se ta ty roky vypilovat skoro k dokonalosti. Streamování funguje na webu, v aplikacích na počítačích, mobilech, tabletech i televizorech (včetně Chromecastu). Video běží plynule a při přerušení můžete v přehrávání navázat na jiném zařízení.

PS: Skrytý obsah si můžete zpřístupnit přes VPN s americkou IP adresou.

plex watch free cz Výběr filmů z českého katalogu Plex Watch Free

Zdroj: Plex

Byl pro vás článek přínosný?