Hlavní navigace

PODA bude dalším virtuálním operátorem. Služby spustí na podzim

20. 5. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

V naší databázi (potenciálních) virtuálů přibyla PODA už 16. dubna. Od ČTÚ tehdy získala příděl 10 000 mobilních čísel ve formátu 730 43x xxx. Na náš dotaz, zdali firma plánuje spuštění mobilních služeb, nám ale tehdy odpověděla Ivana Wizurová z obchodního oddělení, že zatím nikoliv. Po 14 dnech však došlo ke zlomu.

 

Na webu poda.cz už visí krátká noticka, že se PODA stane virtuálem už tento podzim. Operátor má uzavřenou smlouvu se společností GTS, která se díky statusu MVNE stane líhní pro ostatní menší virtuály. Firmy tak nemusí jednat přímo s majiteli sítě, ale jen s GTS, která infrastrukturu využívá díky spolupráci s T-Mobilem a nad ní nabízí vlastní systémy. Podobně jako PODA se zachovala i společnost ha-vel internet.

PODA působí především v Moravskoslezském kraji a Brně, kde staví metropolitní optické a rádiové sítě pro internet, televizi a VoIP telefonii. Vlastní také datacentrum. Zaměřuje se jak na rezidentní zákazníky, tak i firmy, živnostníky, školy či jiné organizace. Podle finanční zprávy z roku 2011 měla PODA 25 000 zákazníků internetu (24 000 domácností a 1000 firem), z toho 10 000 jich využívalo i televizní služby.

Byl pro vás článek přínosný?