Hlavní navigace

Podívejte se dovnitř smartphonu Huawei P20 Pro, ale doma to nezkoušejte

4. 7. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Huawei P20 Pro je jedním z nejlepších smartphonů současnosti, podle některých tím úplně nejlepším. Jeho fotoaparát se třemi kamerami a umělou inteligencí posunul fotomobily na hodně vysokou úroveň. Co se ale skrývá uvnitř skleněného těla? O rozborku se pokusil Zack z Youtube kanálu JerryRigEverything. Zničení nového telefonu se tvůrcům většinou vyplatí, neboť se jim to zaplatí Google na reklamách. Za předpokladu, že si to video všichni pustíte.

Jako většina dnešních telefonů je i P20 Pro uživatelsky nerozebíratelný. Záda jsou přilepená a odejmout je lze jen po nahřátí za pomoci ostrého plastového nožíku a přísavky. Už při této operaci jej můžete nevratně zničit. Na poměrně malou základní desku navazuje kamera a až zde najdete první šroubky. Podle všeho má optickou stabilizaci jen horní teleskopická čočka, P20 Pro se spoléha hlavně na gyro-EIS a umělou inteligenci.

Trojice kamer je k základní desce připojena dvěma konektory – hlavní a černobílý snímač jeden sdílejí. Mezi zadním krytem a zbytkem telefonu je kablík, podle všeho vedoucí k senzoru laserového zaostřování, které je jedinou elektronikou přichycenou na kryt. Kromě laserového umí P20 Pro i ostření hloubkové, fázové a pomocí kontrastu.

TipFotosouboj: opravdu je Huawei P20 Pro lepší než Samsung Galaxy S9+?

iofbkcedwviapvgf Kompletní rozborka Huaweie P20 Pro (zdroj: ifixit.com)

Na základní desce se to kromě vlastního Kirinu 970 a koprocesoru pro umělou inteligenci hemží i čipy dalších výrobců. Úložiště o velikosti 128 GB je V-NAND paměť od Samsungu, 6GB operační paměť zase pochází od Micronu, kontrolor nabíjení baterie má značku Texas Instruments, Wi-Fi/Bluetooth modul je od značku Cypress a LTE má „nápis“ Skyworks. Řada dalších čipů je už ale z vlastní stáje.

DT24

Tip: Recenze Huawei P20 Pro: skvělý foťák a silná baterie z něj dělají nejlepší smartphone

Akumulátor je k šasi připevněn opravdu pevně a při jeho vyjmutí se může rovnou vyhodit. Výměna displeje je tak vždy spojená i s výměnou akumulátoru, což je někdy možná o dobře – když po letech dostanete nový kus. Je také docela překvapivé, že telefon po opětovném složení normálně fungoval, i když už postrádá voděodolnost a na životnost akumulátoru bych si také nevsadil. Kdo by se necítil na jemné rozebrání, může vždycky zkusit telefon zničit a natočit o tom video (což my samozřejmě nepodporujeme).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.