Hlavní navigace

Podívejte se, jak přesně Samsung vylepšil novou verzi Galaxy Foldu

8. 10. 2019

Sdílet

Server iFixit opět rozebral skládací Galaxy Fold od Samsungu. Udělal to už s první verzí, kterou Samsung kvůli praskání displeje stáhl, takže autoři mohli teď perfektně zjistit, co přesně Samsung na nové verzi Galaxy Foldu vylepšil. Upravený Fold nyní váží o 13 gramů více.

Největší změnou je přidání tenké kovové vrstvy, která zpevňuje displej sama o sobě. Vypadá jako řetězové brnění pod displejem. Klouby jsou nově pokryté páskou, aby se do nich nedostal prach a jiné nečistoty (zřejmě jedna z příčin prvotního praskání).

Takto vypadá mechanismus otevírání (zdroj: iFixit)

https://ifixit-guide-objects.s3.amazonaws.com/igo/video/ifixit/ESQ2GHoLYmTgpbaG_MP4_592.mp4

Mezery v místech ohybu Samsung vyplnil plastovým dílem ve tvaru písmene T s těsněním, což je vidět při bližším pohledu i zvenku. „Ochrannou fólii“, kterou se někteří pokoušeli slepit a tím displej poškodili, Samsung protáhl až úplně ke krajům, což by mělo od podobných pokusů snad odradit. Je zajímavé, že odmontovaný displej nevykazuje viditelný ohyb.

Samsung zkrátka udělal vše, co jeho inženýři uměli, aby skládací telefon utěsnil a zpevnil. Server iFixit přesto Galaxy Fold označil jako velmi křehké zařízení (neděláme si iluze, že konkurenční skládačky budou označeny jinak) a opravitelnost ohodnotil jako 2 hvězdičky z deseti.

Tip: Skládací mobil Samsung Galaxy Fold jde do prodeje (video s prvními dojmy)

Galaxy Fold má dva displeje: velký 7,3" a vnější 4,6", oba typu AMOLED. Displej je chráněn plastickou vrstvou místo skla, takže by se neměl rozbít „tradičním způsobem při pádu“. Pohání jej Snapdragon 855 se 12 GB operační paměti a úložiště je velké 512 GB. Kamery má u obou displejů. Uvnitř jsou dva akumulátory rozdílných velikostí a podobných kapacit (2135 a 2245 mAh).

Samsung tvrdí, že telefon lze otevřít alespoň 200 tisíc krát. Redaktoři serveru Cnet provedli test a docílil asi 120 tisíc otevření a zavření, ovšem docela rychle za sebou, což měření ovlivňuje. Poté se mechanismus rozbil.

Pro více fotografií se podívejte přímo na článek serveru iFixit.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.