Hlavní navigace

Podle Gartneru se prodeje chytrých hodinek do dvou let zdvojnásobí

8. 2. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Chytré hodinky navzdory všem pesimistickým hlasům v následujících letech očekává příznivá budoucnost. Podle posledních předpovědí společnosti Gartner se jejich prodeje v dalších dvou letech více než zdvojnásobí a jednoznačně předeženou aktuální největší konkurence v podobě chytrých fitness náramků.

Největším tahounem je podle očekávání Apple a jeho Apple Watch. Jak už jsme psali v dřívějším článku, jablečná společnost celému segmentu chytrých hodinek jednoznačně vládne a více než polovina všech prodaných smartwatch pochází právě od Applu.

 

Kategorie nositelností začnou podle predikcí v následujících letech rovněž generovat nezanedbatelné zisky. Podle Gartneru se od chytrých hodinek v roce 2016 očekávají globální příjmy okolo jedenácti a půl miliardy amerických dolarů a tato částka bude i nadále růst. Koncem roku 2019 by chytré hodinky měly generovat až sedmnáct a půl miliardy amerických dolarů.

Podle Gartneru se prodeje chytrých hodinek do dvou let zdvojnásobí

To sice stále nestačí na chytré mobily, nutno ale dodat, že chytré hodinky v poslední ideové verzi již nepočítají s nahrazením chytrých mobilů a spíše jde o užitečné příslušenství a jakousi prodlouženou ruku smartphonu.

Zdroj: Fone Arena

Byl pro vás článek přínosný?