Hlavní navigace

Podle Maxthonu uživatel desktopového prohlížeče vydělává více než mobilní

9. 12. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Není to tak dlouho, co Maxthon podepsal smlouvu s výrobcem čipů MediaTek. Ten v příštím roce internetový prohlížeč předinstaluje na 100 milionů zařízení. Mezi ty se počítají jak smartphony, tak tablety od všemožných výrobců. V poslední době se čínský výrobce softwaru zkrátka snaží prosadit na mobilních zařízeních, podobně jako všichni ostatní. Nemyslete si však, že zanevře na osobní počítače.

Tip: Maxthon objevuje Windows Phone se zajímavou správou panelů a historie

Ty totiž, na rozdíl od norské Opery, převažují. Zdejší uživatelská základna – představuje asi 60 % z celkového objemu uživatelů Maxthonu (tj. kolem 120 milionů lidí). Mobilní nadšenci pak tvoří 40 %. Růst naproti tomu hovoří jinou řečí. Mobilní základna uživatelů prohlížeče se zvětšuje 3× rychleji než počítačová. Ze situace jasně vyplývá, že se nemusíme bát zastavení podpory Windows nebo OS X v blízké době. Avšak za pár let k němu teoreticky dojít může.

 

Svůj závazek společnost potvrdila, když nedávno vydala Maxthon 4.2. Prohlížeč má dlouhou historii, teprve zhruba dva roky se mu daří lákat uživatele jinde než ve své domovině. K nejrychleji rostoucím trhům patří Rusko. Ve východní zemi žije dokonce čtvrtina uživatelů Maxthonu. Zástupce společnosti prozradil, že mobily mají co dohánět. Např. příjmy, které má z uživatele jsou vyšší v případě osobních počítačů.

Maxthon 4.2

Zdroj: TechCrunch

Byl pro vás článek přínosný?