Hlavní navigace

Podle průzkumu lidé Windows 8 nevěří, zájem o systém je přesto enormní

30. 10. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Steve Ballmer včera na oficiálním uvedení Windows Phone 8 prozradil, že o Windows 8 je zkraje prodeje větší zájem, než tomu bylo ve stejné době s Windows 7. To je obdivuhodné, zvlášť když vezmeme v potaz závěr průzkumu, podle kterého spousta lidí neměla do minulého týdne o nějakých Windows 8 ani potuchy. Neznalost se ale pomalu vytrácí, lidé se s novinkou seznamují. Vždyť Microsoft do mamutí reklamní kampaně hodlá nasypat až 1,8 miliardy dolarů. S tak kolosálním rozpočtem musí zákonitě zasáhnout každého.

Tip: Microsoft odhalil trumfy. Oficiálně uvedl Windows 8 a Windows RT

Zmíněného průzkumu se zúčastnilo 1 200 obyvatel Spojených států. 52 % z nich slyšelo o Osmičkách poprvé v životě až po jejich oficiálním představení. 62 % projevilo malý nebo žádný zájem o koupi laptopu nebo stolního počítače s Windows 8. Pouhých 35 % dotázaných, kteří o systému již slyšeli dříve, věří, že jde o zajímavé vylepšení produktové řady. Co nám anketa říká? Metru lidé prostě nevěří. Není divu, na první pohled vyděsí i zkušeného uživatele, který byl dosud zvyklý na okénka. Důvěru v dotázaných nebudí ani Surface.

 

Celých 69 % tento produkt nezajímá. Nás naopak zajímá hodně, protože právě Surface může být skvělou ukázkou prostředí, kde se hybridní Osmičky cítí jako ryba ve vodě. Buď jak buď, Surface byl v předobjednávkách vyprodán velmi rychle. Kdo ho teď chce, musí si až několik týdnů počkat. Zájem o něj je patrně o vyšší, než s čím Microsoft počítal.

Zdroj: Yahoo News UK via Neowin | Microsoft News

Byl pro vás článek přínosný?