Hlavní navigace

Podnět k šetření pro korupci u redaktora Mirka Jahody

25. 10. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Když jsem po několika už opravdu hodně divokých offtopic komentářích pod články a stížnostem ostatních čtenářů, kteří ztráceli chuť diskutovat tam, kde je záplava nesmyslných příspěvků, zablokoval účet Ian (a následně TommyXY, založený tím stejným uživatelem záhy poté), netušil jsem, kam až tento doufejme že přece jen pouze recesista svými kreativními nápady zajde.

Abych pravdu řekl, příspěvky o skvělém Bulldozeru, progresivním AMD, ubohém Intelu ze Středního východu, případně do toho podplaceném (Intelem – kéž by, to by asi nemuselo být finančně špatné ;-)) redaktorovi jsem buď přehlížel, nebo se nad nimi docela dobře pobavil. Ian mi nápadně připomínal člověka vystupující pod přezdívkou ATI.Tom, který kdysi mně (a ještě myslím WIFTovi z CDRka) založil dokonce i něco jako fansite a v diskuzích jsem si mohl přečíst, jak mě Intel za pozitivní recenzi pozval do Nehalemu „tý izraelský pouště“, kam jsem si ale zapomněl vzít vodu.

No nic, hezky se to vzpomíná, ale už k poslednímu aktu „Iana“ – dopisu pro vedení Extra Publishingu:

Dobrá den,
rád bych Vám tímto podal podnět pro podezření z korupce u redaktora ehw.cz pana Mirka Jahody.
Nejen já, ale i mnozí jiní čtenáři Extrahardware.cz jsou toho dojmu, že pan Jahoda zřejmě za úplatky upřednostňuje firmu Intel před konkurencí a dokonce zfalšoval testy procesorů Bulldozer v neprospěch firmy AMD tím, že například neuvedl frekvence jader Bulldozeru, které byly v jím vybraných starých jednovlíknových testech téměř nečinné a vydával nižší výkon tohoto procesoru za jeho nevýkonnost.
K doplnění těchto důležitých informacích byl např. mou pod nickem "Ian" vyzván. Také se mnozí čtenáři domnívají, že vzhledem k možné korupci od Intelu znemožňuje přístup k ehw.cz osobám, které bez ducha a objektivity nechválí výrobky firmy Intel. Mě například po několika kritických komentech jeho nechutného až servilního chválení Intelu a pomlouvání konkurence AMD také zabanoval. Bylo by dobré prošetřit, koho a kvůli čemu blokuje z ehw.cz i jiné osby a zřejmě to budou většinou lidé s kritickým přístupem k firmě Intel. Je pravděpodobné, že úplatky bere pan Jahoda už dlouhodobě,
Mohlo by se totiž dokonce jednat vedle trestného činu úplatkářství dokonce o velmi závažný trestný čin, manipulace trhu a narušování volné soutěže. Připomněl bych také, že je Buldozer vyráběný a vyvíjeny v Drážďanech i za účasti inženýrů z naší krásné Moravy a tak je pan Jahoda i vlastizrádcem, nejen korupčníkem.
Děkuji za prošetření.
Panem Jahodou z ehw.cz vyhozený čtenář s nickem "Ian"

Abych nekončil citací – po tomto odhalení budu samozřejmě vyhozen a předtím rozzuřenými kolegy několik hodin jako velezrádce svaté novinářské mise lynčován. Nečekejte ode mě už žádné články v žádném magazínu – nastupuji oficiálně do Intelu na pozici sabotéra konkurenčních společností.

Byl pro vás článek přínosný?