Hlavní navigace

Podvod na Aukru za 3 miliony

Sdílet

Zdroj: Redakce

Internetovou aukční jedničku na trhu – Aukro.cz – opět sužují podvodníci. Pracovníci Aukra odhalili podvody ve výši asi tří milionů korun. Mělo by se jednat o trojici obchodníků se starožitnostmi, kteří prodávali sběratelské unikáty, ale po zaplacení kupujícím žádné zboží neodeslali. Podvedeno bylo několik desítek uživatelů, které teď aukční síň kontaktovala, aby nasbírala dostatek důkazů pro policii. 

„Rekordní škoda je způsobena především faktem, že položky v sekci starožitnosti měly vyšší nominální hodnotu,“ říká Lenka Hanušová, tisková mluvčí Aukro.cz a pokračuje: „Ačkoliv transakce systematicky kontroluje tým zkušených odborníků, nelze podobným jevům ve virtuálním světě zcela zabránit. Proto doporučujeme uživatelům, aby v případech nákupu zboží za vyšší částky upřednostňovali osobní převzetí.“ 

Poškození uživatelé (nejen v tomto případě) mohou od Aukra získat finanční náhradu až do výše 20 tisíc korun, podmínkou je nahlášení podvodu Policii ČR a také samotnému Aukru. Jiné aukční servery u nás takové kompenzace neposkytují.

Případy to však nejsou ojedinělé. Už dříve Aukro tvrdilo, že podvodných transakcí je necelé jedno procento a snad každý rok se objevil větší případ se škodou okolo milionu korun.

Zdroj: Aukro

Byl pro vás článek přínosný?