Hlavní navigace

Podzimní aktualizace pro Windows 10 přinese především optimalizace kódu

21. 7. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dávno předtím, než Microsoft dokončil Windows 10, se již hovořilo o tom, že chystá první významnější balíček s vylepšeními na podzim tohoto roku. Systém bude braný jako služba a pravidelně aktualizovaný, což platí především pro aplikace. Samotné jádro bude aktualizováno patrně dvakrát do roka.

Threshold 2 bude prvním takovým vylepšením. (Berte to jako pracovní název odvozený z toho, že Microsoft začal produkovat sestavení, která nesou označení th2. Windows 10 RTM pak jsou označena jako th1.) V roce 2016 budou následovat dva balíky známé jako Redstone. Neowin upřesňuje vydání Thresholdu 2 na říjen.

 

Dále tvrdí, že se tento balík zaměří především na optimalizace a stabilizaci kódu. Což patrně nepřekvapí. Zájemcům o bezplatný upgrade doporučuji, aby ideálně počkali, až vyjde tento balík. Funkcí jako takových by mnoho přinést neměl, byť o tom zdroje Neowin nemluví. Nemáme proto představu, co by Microsoft mohl chystat. Snad až na instalaci aplikací na paměťové karty.

Optimalizace naopak dávají smysl. Od konce července se Desítky začnou šířit do počítačů s různými komponentami a ovladači a teprve v tomto bodě bude Microsoft schopen odhalit další chyby vzniklé právě kombinováním různého hardwaru nebo i softwaru.

Zdroj: Neowin

Byl pro vás článek přínosný?