Hlavní navigace

Podzimní aktualizace Zoner Photo Studia X přináší rychlý export fotografií

26. 9. 2019

Sdílet

Zoner již vydává aktualizace pouze pololetně, a protože je podzim, je tu várka nových funkcí Zoner Photo Studia X. Tou hlavní je vylepšený export fotek, kdy lze exportovat několik rozlišení naráz a současně třeba výsledné snímky nahrávat na Zoneramu či na Cloud.

Aplikace na pozadí kontroluje, aby nedocházelo ke kolizím. Uživatel získá několik přednastavených parametrů pro export, ale také možnost si export zcela přizpůsobit. Třeba nechat vymazat EXIF či přejmenovat soubory podel sebe.

ZPS X podzim 2019 export Možnosti exportu

Další novinkou je správa barev, kdy i uživatel může přepnout i na jiný barevný profil, než jaký používá Windows. V základu program přebírá nastavení operačního systému, ale pokročilejší uživatelé si můžou nastavit vlastní barevné profily.

ZPS X podzim 2019 2 Barevné profily

Zoner přidal plné náhledy 1:1 i u objemných fotografií RAW, což běžně trvá déle, ale k načítání náhledů dochází už při importu, případně na pozadí bez zdržování běhu programu. To by mělo být užitečné pro majitele zrcadlovek, které k RAWům nepřikládají náhledy v plném nebo dostatečně velkém rozlišení.

ZPS X podzim 2019 1 Automatická koláž

Funkci Koláž podle obsahu přidal Zoner na žádost uživatelů. Stačí vybrat snímky a nechat automatiku vytvořit koláž. Zoner Photo Studio je již 3 roky dostupné na bázi předplatného a přes kritiku tohoto přístupu počet platících uživatelů stoupá. Zoner jich hlásí přes 30 tisíc.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.