Hlavní navigace

Pokud se nenajde zájemce o koupi telefonů LG, značka zřejmě zanikne

23. 3. 2021

Sdílet

Zdroj: LG

Smartphony LG budou zřejmě brzy minulostí. Korejskému výrobci se sice daří v jiných produktech (například v televizorech), ale telefony jsou pro něj dlouhodobě ztrátový byznys. Společnost se snaží najít řešení, kterým může být zmenšení již tak malé výroby, nebo prodej či úplné zrušení divize smartphonů.

První varianta není příliš pravděpodobná a kupce se najít nedaří. Mezi zájemci o koupi smartphonů LG měl být například Volkswagen nebo vietnamská skupina Vingroup JSC. Z prodeje ale sešlo.

LG ve třetím čtvrtlení minulého roku prodalo LG pouze 6,5 milionu mobilů a za posledních pět let společnost naakumulovala ztrátu 4,5 miliard dolarů. Již nyní přenechává LG produkci svých levnějších modelů čínským firmám. Výroba smartphonu LG Rollable s rolovatelným displejem možná ani nezačne a zajímavý LG Wing nyní připomíná spíše kříž na hrobě. V Česku už ani LG nemá dlouho oficiální distribuci.

Smartphony LG mají nyní okolo jednoho procento trhu. Ještě méně telefonů pak prodávají Sony nebo HTC, které o budoucnosti svých smartphonů jistě také usilovně přemýšlí. Rozhodne se zřejmě v nejbližších měsících. Vedle čínských značek (nebo značek vlastněných čínskými firmami) by tak zůstaly už jen Samsung, Apple, Asus a Pixely od Googlu.

zdroj: Techspot

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.