Hlavní navigace

Polar adaptoval Android Wear. Sportovní hodinky M600 dostaly GPS a snímač tepu

Sdílet

Zdroj: Redakce

Platforma Android Wear má další důležitý zářez. Chytré hodinky na ní postavené už vyrobily přední technologické společnosti (Motorola, LG, Huawei, Asus, Sony a Samsung) i tradiční hodinkářské firmy (Casio, Fossil a Tag Heuer). Teď se k nim přidává i společnost Polar vyvíjející známé sportovní potřeby a měřiče. Je tak vůbec první mezi tradičními značkami, které pro jednou opustily vlastní firmwary a nasadily licencovaný systém Googlu.

Polar M600

Hodinky Polar M600 jsou pochopitelně určeny primárně pro sportovce. Elegance moc nepobraly, tělo se vkládá do silikonového pásku bez možnosti výměny za jiný typ. Na spodní straně optický snímač tepu. Přední straně dominuje transreflexní displej o úhlopříčce 1,3" a rozlišení 240 × 240 px. Podobně jako displej u Sony SmartWatch 3 si bude dobře lebedit na sluníčku. Proti škrábancům jej ochrání sklo Gorilla Glass 3.

Polar M600Polar M600 

Hodinky běží na čipsetu MediaTek MT2601 se dvěma procesorovými jádry Cortex-A7 (1,2 GHz). Jde o první model se systémem Android Wear a jiným čipem než od Qualcommu nebo TI. MT2601 je spárován s 512 GB RAM a 4 GB ROM.

Polar M600Polar M600 

Polar M600 jsou vybaveny akcelerometrem, gyroskopem a přijímačem GPS/Glonass. Mají 500mAh akumulátor dobíjitelný pomocí magnetického konektoru. V běžném provozu vydrží dva dny, ve sportovním režimu s GPS trackingem pak 8 hodin. S mobilem se párují pomocí Bluetooth 4.2 a Wi-Fi 802.11b/g/n.

 

Na těle najdeme dvojici ovládacích tlačítek a také mikrofon pro hlasové povely. S ochranou IPX8 jsou dle výrobce vhodné i pro plavání. Ač výrobce adaptoval Android Wear, doplnil jej také o vlastní sportovní službu Polar Flow, která monitoruje denní pohyb, sportovní výkony i noční spánek. Hodinky lze navíc spárovat s hrudním pásem Polar H7, který srdeční tep změří přesněji.

Cena? Výrobce hodinky v bílé a černé barvě prodává za 350 eur (9500 Kč), neposílá je však do Česka. K nám je budou muset dovézt prodejci třetích stran. Konkurencí ji budou stařičké Sony SmartWatch 3 a Motorola Moto 360 Sport, protože ty jediné mají i GPS.

" width="640" frameborder="0" height="360">

Zdroj: Polar via Ars Technica

Byl pro vás článek přínosný?