Hlavní navigace

Policejní razie hledala piráty na strahovských kolejích

Sdílet

Zdroj: Redakce

Policie včera prohledávala studentské koleje v Praze na Strahově, podobný zátah proběhl ještě v dalších 13 zemích Evropy. Tuto informaci potvrdila mluvčí kriminální policie Pavla Kopecká. Cílem bylo odhalit pirátskou síť, která zveřejňovala filmy, které se ještě ani neobjevily na DVD. Akci s názvem „Scéna“ řídila belgická policie a údajně bylo prohledáno 48 portálů v Evropě, které měly tvořit páteř celé organizace. U nás to byly strahovské koleje, ale zřejmě i další místa.

Zatím se toho moc neví, oficiálního komentáře se dočkáme zřejmě dnes na tiskové konferenci, která se koná v Bruselu.

Zátah se uskutečnil v Belgii, Francii, Velké Británii, Německu, Česku, Švýcarsku, Rakousku, Švédku, Itálii, Nizozemsku, Polsku, Chorvatsku, Maďarsku a Norsku. Švédská operace se prý dotkla i centrály ve Stockholmu, která v tuto chvíli hostuje The Pirate Bay a WikiLeaks. Druhý jmenovaný server je centrem pro zveřejňování tajných dokumentů a v poslední době se proto stal předmětem politických debat. TPB byl dokonce včera odstaven.

Situaci monitorovaly české Pirátské noviny. Podle informací z Twitteru včera skutečně policie hlídala housignové centrum na Strahově.

Zdroj: Finanční noviny

Byl pro vás článek přínosný?