Hlavní navigace

Hey Siri, máte právo nevypovídat. Policie v New Yorku vymění papírové bloky za digitální poznámky v iPhonu

8. 2. 2020

Sdílet

Newyorská policie začíná přecházet z papírových poznámkových bloků na digitální poznámky v iPhonech. Celý sbor přešel již před dvěma lety z Windows Phonů právě na iPhony, celkem to znamenalo výměnu zhruba 36 tisíc telefonů.

Tehdy měli policisté možnost vybírat mezi modely iPhone 7 a 7 Plus. Výměna byla bezplatná, respektive součástí smlouvy mezi NYPD a operátorem AT&T. Každý den došlo k výměně zhruba 600 telefonů, takže to nějakou dobu trvalo. Předtím používali newyorští strážci zákona asi tři roky telefony Lumia 830 a Lumia 640 XL.

Tip: Recenze Microsoft Lumia 640 LTE

Přechod na Apple tak byl dán hlavně tím, že Microsoft přestal tyto telefony podporovat. Což nastalo velmi krátce po předání posledních telefonů Lumia, přičemž tehdejší příklon k Lumiím byl vcelku kontroverzí. Již se vědělo, že podíl na trhu budou mít malý a jejich budoucnost byla nejistá.

NYPD credit New York Daily Přebírání iPhonů (credit New York Daily)

Nyní začne sbor používat další funkci smartphonu (poznámky) a papírové bloky se stanou minulostí. Policie tak má mít k poznámkám snazší přístup včetně vyhledávání. Zároveň mají být zápisky lépe zabezpečené (nebo hůře, jak pro který typ narušitele). Problém byl i v tom, že často nešlo rozluštit škrabopis některých kolegů.

NYPD credit Techspot Tyhle bloky by za pár týdnů měly být minulostí (credit Techspot)

Jde ale i o omezení plýtvání papírem, neboť spotřeba dosahovala každý měsíc na deset tisíc bloků. Dříve také bylo od policistů očekáváno, že budou schraňovat své poznámky i po odchodu do důchodu, zejména kvůli tomu, kdyby byly v budoucnu ještě potřeba. To nyní odpadne.

Podle zprávy ale nejsou všichni policisté změnou nadšeni. Zejména ti starší se s technologiemi tolik nezžili a preferují tužku a papír. Odložení papíru započne 17. února a změna se nebude týkat pokutových bloků. Za stěračem tak místní obyvatelé najdou stále analogový typ pokuty.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.