Hlavní navigace

Polský výrobce Silentium PC (a SPC Gear) se přejmenovává na Endorfy a expanduje na další trhy

6. 10. 2022

Sdílet

Zdroj: Pavel Sekerka
Silentium PC (což je značka polské společnosti Cooling) začal jako výrobce ventilátorů a časem přidal počítačové skříně a další produkty (zdroje, periférie…). Historie značky Silentium PC sahá do roku 2007 a v roce 2016 k ní přibyla ještě herní značka SPC Gear.

Řada hardwarových firem má svou herní (více cool) značku, zatímco původní brand zůstává pro serióznější produkty. Třeba u Gigabyte je to Aorus, HyperX pak začínal jako herní značka Kingstonu. Vlastně začíná být výjimkou, když firma vyrábějící i herní zařízení samostatnou herní značku nemá.

Endorfy ale není další herní značka výrobce – postupně totiž dojde ke sloučení a i současné produkty Silentium PC a SPC Gear budou přejmenovány. Weby obou současných značek ale zatím zůstávají v provozu a na novou doménu Endorfy.com nejsou přesměrované.

„Po úspěchu na místních trzích je pro nás dalším přirozeným krokem další expanze,“ říká
Łukasz Zdziech, generální ředitel společnosti Cooling. Dále říká: „Naše společnost se
neustále snaží rozvíjet jak kvalitu nabízených produktů, tak i rozsah činností. Slibné výsledky jsme zaznamenali již na několika zahraničních trzích, např. v České republice a Německu. Nastal však čas výrazně rozšířit rozsah našich činností. Budeme přítomni téměř v celé Evropě a v budoucnu po celém světě. Chceme konkurovat největším společnostem v oboru.“

Endorfy logo Nové logo firmy, pravděpodobně znázorňuje kotvu (zdroj: Endorfy)

Jako první produkty nové značky má výrobce nachystaný chladicí systém, který jsme již s předstihem otestovali, ale také klávesnice, myši a mikrofony (neboť streameři patří mezi cílovou skupinu stále více firem).

Zdroj: TZ Endorfy

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.