Hlavní navigace

Poslouchejte desítky audioknih zdarma. Český rozhlas vydal novou aplikaci

22. 2. 2017

Sdílet

Radiotéka je nová aplikace České rozhlasu, které slouží k bezplatnému poslechu audioknih a rozhlasových her. K dispozici je pro Android (Play Store) a iOS (App Store). K poslechu jsou desítky děl předních českých autorů, jako jsou Čapek, Erben, Mácha, Němcová, Dyk, Hašek, Borovský, Jirásek nebo Poláček. K dispozici je streaming i možnost uložení k offline poslechu (po 7 dnech se soubory odstraní). Aplikace ještě nemají vychytané všechny mouchy. Na Androidu se mi vůbec nezobrazují fotografie/ikonky audioknih, na iOS zase nemůžu přeskakovat o 30 sekund nebo skákat na časové ose. Ani v jedné aplikaci nelze přehrávání zrychlit (obvykle u všech audioknih používám dvoujnásobnou rychlost).

Posloucháte audioknihy?

 

Především ale není možné v dílech vyhledávat. Jsou jich „jen“ desítky, takže to není až tak velký nedostatek. K dispozici je alespoň třídění podle názvu díla, jména autora nebo data přidání.

Mobilní Radiotéka je odlišná od webové radioteka.cz. Ta nabízí audioknihy za peníze, je jich více a lze je i stahovat do počítače. Na mobilu je dostupný archiv četby pro Dvojku, Vltavu nebo Rádio Junior.

Některá díla jsou proto stejná. Například Bylo nás pět od Karla Poláčka stojí na webu 249 Kč, zatímco na mobilu je audiokniha zdarma. Je však také jinak namluvená. Bezplatnou verzi čte David Novotný, webovou Jan Zadražil. Český rozhlas podle našich informací v budoucnu doplní mobilní Radiotéku i o placené tituly.

Oživeno (24. 2. 2017 a 13:19) – Pro Android dnes vyšla aktualizace, která řeší problém s chybějícími obrázky. Update jsem před chvílí ověřil. Funguje.

Byl pro vás článek přínosný?