Hlavní navigace

Pošta i Kalendář odkazují do aplikace Lidé. Lze také stáhnout všechny přílohy najednou

2. 3. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pokud používáte základní kancelářské nástroje pro organizaci času a komunikace, které Microsoft dodává s Windows 10, můžete si všimnout drobných, ale příjemných novinek ve dvojici Pošta a Kalendář. Co v seznamu změn není zmíněné, ale znamenáte na první pohled, jsou avatary odesílatelů a odesílatelek v přehledu e-mailů. Pokud ke kontaktu není přiřazen žádný obrázek, zobrazí se v kruhu iniciály.

Iniciály jsme přitom vídali už dříve v jiných místech. Avatary či iniciály dokáží seznam zpráv zpřehlednit, ale hádám, že to je věc názoru. Pro někoho špatná zpráva tedy zní, že se zobrazení tohoto prvku nedá vypnout. Ve spodní části Pošty i Kalendáře jsme zase vídali tlačítko se symbolem smajlíka, které vedlo k odevzdání zpětné vazby. To zmizelo, zato se na podobném místě se objevilo jiné.

Prostředí pro přidávání kontaktů patří o posledním novinkám Prostředí pro přidávání kontaktů patří o posledním novinkám

Z obou uvedených nástrojů se můžete klepnutím přepnout do aplikace Lidé. Protože se v podstatě jedná o nedílnou součást trojice nástrojů, není mi vlastně jasné, proč to dříve nešlo. Nyní však platí, že v rámci zachování kontinuity se můžete mezi aplikacemi přepínat zcela libovolně, protože každá obsahuje tlačítka ke spuštění zbývajících dvou nástrojů.

V e-mailovém klientu dále konečně můžete stahovat všechny přílohy najednou. I poslední novinku si vysloužila Pošta. Při zadávání e-mail do pole Komu si můžete vybírat ze svých kontaktů v adresáři pomocí k tomu určenému grafickému uživatelskému prostředí z Windows. Připomínám, že zanedlouho bude vydána důležitá aktualizace, který do e-mailového klienta přinese prioritní třídění zpráv.

Byl pro vás článek přínosný?