Hlavní navigace

Poštou už nelze zasílat letecké zásilky do USA nad 453 g

15. 11. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Teroristi zase jednou vyhráli. Obětí jsme my, protože kvůli jejich hrozbám nemůžeme od dnešního dne posílat rychlou leteckou cestou balíčky do USA. Vlastně můžeme, ale jen do hmotnosti 453 g. Nad tento limit bude zásilky přepraveny „ekonomickou cestou“, tedy kombinací námořní a pozemní dopravy, která trvá 20 až 30 dní.

„Toto opatření se netýká jen podavatelů, který mají s Českou poštou uzavřen dlouhodobý obchodní vztah, a to po dobu delší než 30 kalendářních dnů a zároveň mají na České poště založenou korespondeční a účtovací adresu,“ uvádí Marta Selicharová, tisková mluvčí ČP.

Dosud bylo možné letecky posílat až 30kg balíčky, ale v poslední době se objevovaly v zásilkách do Spojených států výbušniny maskované například v zásobnících pro tiskárny.

Je důležité zdůraznit, že tato omezení se týkají pouze cesty z Česka do USA. Takže pokud nakupujete na Ebay nebo americkém Amazonu, nic se nemění a zásilky budou přepravovány rychlou leteckou cestou do Prahy. Ale pokud byste chtěli větší balíček (třeba notebook) poslat zpět na reklamaci, už se čekání protáhne.

Zdroj: Česká pošta, Finanční noviny

Byl pro vás článek přínosný?