Hlavní navigace

Pottermore.com: Rowlingová bude ždímat Pottera na webu, chystá i e-booky

23. 6. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

J. K. Rowlingová hodlá i po ukončení série o slavném kouzelníkovi udržovat čtenáře v pozoru. I když další kniha není potvrzena (ale ani vyloučena), prozatím chystá spuštění nového webu pottermore.com. Už 31. července (na Harryho narozeniny) chce zveřejnit více detailů, kompletní web má být spuštěn pro všechny až v říjnu.

" frameborder="0" height="349" width="560">

V opravdu hezky natočeném videu Rowlingová naznačuje, co asi můžeme čekat. „Interactive reading experience“ znamená, že do děje samotných knih čtenáři zřejmě sami zasáhnou, možná se ho zúčastní jako anonymní studenti, kteří také navštěvují bradavickou školu. Na těchto stránkách chce autorka prezentovat i detaily (prý 18 000 slov), které se zatím do knih nedostaly, ale má jich plnou hlavu. A bude to zdarma.

Guardian web popisuje jako jakousi „sociální síť“, kde si čtenáři navzájem budou vyměňovat poznámky, kresby a jiné materiály. Bez reálné ukázky si to zkrátka nelze úplně přesně představit.

Co však pochopíme okamžitě je, že Rowlingová začne prodávat i audioknihy a hlavně poprvé v historii i e-knihy. Takže ani nemusí psát další knihu, díky filmům, videohrám, knihám a vůbec celému merchandisingu bude celý svět Harryho Pottera žít a hlavně vydělávat dál.

Zdroj: Mashable

Byl pro vás článek přínosný?