Hlavní navigace

Potvrzeno: Ulož.to chce prodávat hudbu

Sdílet

Zdroj: Redakce

Největší českých filehosting chce uživatelům nabídnout legální prodej hudby, potvrdil spolumajitel firmy Jan Karabina pro dnešní Hospodářské noviny. Důležitá bude dohoda se zástupci Mezinárodní federace fonografického průmyslu (IFPI).

Jednání trvají dlouho, protože společně vyvíjíme obchodní model. Je to úplně jiný svět než IT, protože uvažují v jiných pojmech,“ uvedl Karabina.

Ulož.to by chtělo nabídnout co nejjednodušší servis a nízké ceny, které mají odpovídat tomu, co očekávají uživatelé. A hlavně chtějí nabídnou velké množství hudby, aby si každý našel tu svou. To je třeba problém jinak povedené služby Supraphonline.

Nechci složitou registraci nebo nutnost mít kreditní kartu, jako je u iTunes. Klíčová je jednoduchost a jednoduchý platební systém. Primárně by mělo jít o webovou službu,“ dodal Karabina.

Prodej hudby prostřednictvím filehostingu není úplně originální myšlenka. Ještě loni měl tyto plány i Megaupload. Hudebníci by mohli vydávat své nahrávky sami, služba Megabox by byla pouze jednoduchou distribuční a silnou marketingovou platformou. O něco podobného se nejspíš pokusí i Ulož.to.

Byl pro vás článek přínosný?