Hlavní navigace

PowerColor představil ďábelskou HD 6970

5. 10. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pomalu se blíží příchod nových grafických čipů z rodiny Southern Islands, a tak je potřeba začít vyprazdňovat sklady a v tom nejlepším případě na tom ještě něco vydělat. K takovému účelu perfektně slouží různé speciální či limitované edice. Jednu takovou připravil PowerColor. Novinka nese poněkud domýšlivý název Devil 13 HD 6970 a samotná černočervená karta se bude krásně vyjímat za prosklenou bočnicí.

Karta má duální BIOS s dvěma přednastavenými režimy. V základním nastavení je frekvence na referenčních
880 MHz pro jádro, respektive 5,5 GHz efektivně pro paměti. Po přepnutí na tzv. OC BIOS pracuje jádro s 1536 stream procesory na taktu 960 MHz, zatímco 2 GB pamětí GDDR5 tikají na frekvenci 5,7 GHz efektivně. Mezi přednosti karty můžeme vyzdvihnout 12fázové napájení, proadlizer nebo LED signalizující stav GPU.

Chlazení je řešeno nereferenčním dvouslotovým chladičem se dvěma 92mm ventilátory, které prohánějí vzduch skrz žebra pasivu, do něhož z měděné základny ústí čtyři 8mm heatpipe. Na zadní záslepce se pak nachází dva mini DisplayPorty, jeden HDMI a duální DVI konektor. Dohromady tak karta díky technologii AMD Eyefinity může obsluhovat až čtyři monitory najednou.

Pokud se vám karta zalíbila, vězte, že z krabice budete nadšeni. Troufnu si tvrdit, že by se také líbila kdejakému teenagerovi jako dekorace pokoje. Cena bohužel zatím nebyla zveřejněna. Kutily ještě potěší taktéž stylově vyvedená sada šroubováků, která je součástí balení.

Zdroj: PowerColor 1, 2

Byl pro vás článek přínosný?