Hlavní navigace

PowerColor taktuje HD 4870

20. 7. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

PowerColor je jedním z prvních výrobců, kteří představili nereferenční verze Radeonů HD 4850 a HD 4870. První dílo tohoto výrobce, Radeon HD 4850 osazený dvěma gigabajty pamětí, není příliš zajímavou kartou, více zákazníků by si ale mohl najít Radeon HD 4870 PCS OC.

Jak plyne z názvu, karta je z výroby přetaktovaná. PCGH bohužel neví přesné takty, na jádře je to prý okolo 800 MHz. Karta je ale zajímavá i bez továrního overclocku: chlubí se totiž celým 1 GB paměti GDDR5 a nereferenčním chladičem. PowerColor jej nazývá PCS, detail ale prozrazuje, že jeho výrobcem je Zerotherm:

Referenční chladič, který ATI dodává k Radeonům HD 4870, po stránce hlučnosti není horší, než další karty této cenové kategorie. Za to Radeon platí daň v podobě vysoké provozní teploty v nečinnosti i v zátěži. PowerColor slibuje, že chladič od Zerothermu udrží teploty o 20 °C níže.

Dostupnost Radeonů HD 4870 se zatím zdaleka nedá označit za dostačující a zájemci o přetaktovanou edici od PowerColoru si pravděpodobně počkají ještě pár týdnů.

Zdroj: PCGamesHardware

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku